Windows 10 does not recognize IDC 10 V3

This is the place to ask any questions about Blackstar Architect. Users will be able to give you feedback and advice.
Post Reply
Ave
Posts: 1
Joined: Fri Jun 18, 2021 8:16 pm

Fri Jun 18, 2021 8:22 pm

Hi all!

I cannot connect an IDC 10 V3.
Windows does not recognize it, so Architect does not recognize it either.
How can I get it to recognize it? When I connect the USB to the laptop I hear the sound of the windows connection, but then it gives the message that it does not recognize it.

Thx!

bcsurfer
Posts: 2
Joined: Thu Jul 22, 2021 2:52 am

Thu Jul 22, 2021 2:59 am

Same problem here.... Just bought the amp today and already regretting it... The fact that they haven't responded to your post doesn't give me much hope...

User avatar
Sonofarich
Posts: 666
Joined: Thu Feb 24, 2011 1:00 am

Thu Jul 22, 2021 8:31 pm

You need to send an email to enquiries@blackstar.com to get help. They don't regularly patrol the forums.

bcsurfer
Posts: 2
Joined: Thu Jul 22, 2021 2:52 am

Sat Jul 24, 2021 9:10 pm

I fixed this problem by buying a new USB cable... I honestly don't know what is different about this cable compared to the several I tried before but at least the computer and program can see the app now. Unfortunately, now the app crashes looking for patches...

dskphoto
Posts: 1
Joined: Mon Oct 25, 2021 8:44 pm

Mon Oct 25, 2021 9:06 pm

Had my backstair amp for a while now , just been mainly using a clean tone and lots of echo / reverb aka Hank Marvin. I recently picked up an USB cable( can't believe they are still using type A ! ), hoping to discover a bit more of what this amp can do but cannot get it to work with a windows laptop. I made sure I had a data cable and tried a few things ( reset amp, run architect as admin ) but laptop will just not recognise the amp. Luckily I have an old iMac that I have not got around to selling and decided to dust it off and try the amp on that - it worked first time ! So the data cable is not the issue.

So now I have got it working on my mac I have found the patches and this community - but the next problem - they have hundreds of patches but there is no way of telling what amp the patches are for.

Really poor form, I also own a Boss Katana as my main amp - the software / community / patches etc far out weigh this effort by Blackstar.

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest